Cor Lieder Càmera

El so càlid i expressiu, propi i característic  de Lieder Càmera va ser una de les prioritats del treball del seu fundador Josep Vila i Casañas, l’any 1990 i ha continuat essent així amb els seus successors Xavier Pastrana, i Elisenda Carrasco. A partir d'abril de 2017 la direcció musical l'assumeix Eduard Vila i Perarnau.

En tots aquests anys d’història, Lieder Càmera ha estat dirigit per nombrosos directors de prestigi i ha col·laborat amb diverses orquestres nacionals i internacionals. Ha estat cor adscrit al Festival Castell de Peralada, ha actuat amb la companyia Carles Santos fent gira per nombrosos festivals europeus. així com al TNC, en un espectacle sobre el poeta Joan Maragall.

Aquesta peculiar trajectòria fa de Lieder Càmera un cor versàtil, amb una especial flexibilitat interpretativa que afavoreix la comunicació amb el públic.

L’interès per la  preservació i difusió del patrimoni musical propi, ha dut a  Lieder Càmera a dedicar a la música catalana, quatre dels cinc CD enregistats dos de cançó tradicional, un de poemes de Miquel Desclot musicats per Josep Vila i el darrer en homenatge a la Nova Cançó.

Des de la temporada 2012-2013 el Cor de Cambra Lieder Càmera és cor adscrit de l'Auditori i l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.