Intèrprets

 

Lieder Càmera

El so càlid i expressiu, propi i característic  de Lieder Càmera va ser una de les prioritats del treball del seu fundador Josep Vila i Casañas, l’any 1990 i ha continuat essent així amb els seus successors Xavier Pastrana, i Elisenda Carrasco, la seva actual directora titular.

Lieder Càmera ha estat dirigit per nombrosos directors de prestigi i ha col·laborat amb diverses orquestres nacionals i internacionals. Ha estat cor adscrit al Festival Castell de Peralada, ha actuat amb la companyia Carles Santos fent gira per nombrosos festivals europeus, i al TNC, en un espectacle sobre Joan Maragall.

 Aquesta peculiar trajectòria fa de Lieder Càmera un cor versàtil, amb una extraordinària flexibilitat interpretativa i una especial capacitat de comunicació amb el públic.

L’interès per la  preservació i difusió del patrimoni musical propi, ha dut a  Lieder Càmera a dedicar a la música catalana, quatre dels cinc CD enregistats.

Des de la temporada 2012-2013 el Cor de Cambra Lieder Càmera és cor adscrit de l'Auditori i l'Orquestra Simfònica de Barcelona.

 

 

Xavier Pastrana, director convidat

Neix a Tarragona al 1977. Estudia direcció coral amb Pierre Caó i composició amb el mestre Manel Oltra. Així mateix ha ampliat la seva formació amb mestres com Frieder Bernius, Jorma Panula o Salvador Mas.

Durant el curs 2005-2006 estudia direcció d’orquestra a la Universität für Musik und darstellende Kunst a Viena.

Ha obtingut diversos premis de composició: Premis Ciutats de Reus de Composició de Corals Infantils i el premi de composicióOrfeó Manresà” de l’any 2003. Així mateix li han estat encarregades obres simfonico-corals.

Ha dirigit el Cor Mos Cantars de Tarragona i el Jove Cor de Tarragona i ha estat sotsdirector de l’Orfeó Català i del Coro de la orquestra Ciudad de Granada, així com del Cor St. Esteve de Vila-seca fins la temporada passada.

Ha estat, també, director de la Cobla Marinada de Badalona i de les orquestres del Conservatori de Cervera.Ha estat director titular del cor Lieder Càmera del 2008 fins el 2013.

Actualment dirigeix l’Ensemble O Vos Omnes i l’Orquestra de l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca.

 

Daniel Blanc, piano

 

Daniel Blanch va rebre una sòlida formació per part de Maria Canals i Raquel Millàs a l’Acadèmia de Música Ars Nova, de Barcelona. Després d’haver obtingut brillantment el títol de professor superior de piano, va realitzar estudis de perfeccionament amb Maria Tipo, Ramon Coll i  Brigitte Engerer.

 Ha estat premiat en diversos concursos nacionals i internacionals. Com a concertista s’ha presentat en diverses de les sales més importants d’Europa, entre les quals destaquen la Brahms-Saal del Musikverein de Viena, la Sala Witold Lutoslawski de Varsòvia i l'Auditori i el Palau de la Música de Barcelona. Ha actuat amb orquestres com la Sinfonia Varsovia, l’Orquestra Simfònica Nacional de Cuba, la Prague Chamber Orchestra o l'Orquestra Simfònica de Xalapa. Des de l’any 2002 forma un duet estable amb la violinista polonesa Kalina Macuta.

Des de fa uns anys Daniel Blanch està duent a terme una sèrie d’enregistraments amb la intenció de recuperar i difondre internacionalment Concerts per a piano i orquestra de compositors catalans